logo


Een prachtige taart, slingers, cadeautjes: wat heeft Eline genoten! Op 13 mei 2012 werd dit meisje met de blauwe ogen al weer vijf jaar. Net als alle kinderen houdt ze van spelen, boekjes lezen en grappen maken. Ook gaat ze naar de kleuterschool en geniet daar volop.

Een bijzonder meisje
Maar Eline is ook anders. Een half jaar na haar geboorte bleek dat ze een aangeboren hersenafwijking heeft. Daardoor kan ze niet praten, zitten, lopen of zelfstandig eten. Bij alles heeft ze hulp nodig.

Gelukkig heeft ze het doorzettingsvermogen van een kudde olifanten. Hierdoor lukt het haar toch dingen te leren. Zo oefent ze hard om in een elektrische rolstoel te leren rijden, ze leert communiceren met een spraakcomputer en ze kan zelf tekenen met een speciaal ontwikkeld spalkje. Zonder stem weet ze heel goed duidelijk te maken wat ze wil.

Daarbij krijgt ze gelukkig veel hulp. Van haar ouders, vrienden, familie en therapeuten op school. En van de overheid, die geld geeft voor een speciale rolstoel of voor een aangepast bed. Maar de totale kosten blijven hoog, want de overheid vergoedt helaas niet alles.

Deze website vertelt u meer over de mogelijkheden om Eline te helpen met al haar dure aanpassingen.